Vissen verhuizen ook

Hengelsport vereniging de Voorn
Door Rob Delgijer – Toen de eigenaar van een mooi vrijstaand huis uit de gemeente Heumen, te horen had gekregen van de koper van zijn huis, dat hij zijn vijver dicht ging storten. Was het contact snel gelegd met hengelsport vereniging de voorn om de vis te redden. In eerste instantie reageerde de vereniging laconiek omdat ze dachten dat het hier om een vijvertje ging met enkele kuub’s water. Maar toen de eigenaar vertelde dat het om een aangelegd natuurvijver ging met enkele miljoenen liters water, waren de netten zo uitgerold. De vijver is door vrijwilligers twee maal afgevist. De eerste maal op zondag 4 november. 3 Trekken werden er gemaakt in de vijver. Maar door een te hoge waterstand (diepste punt was 3 meter) en veel planten groei aan de oevers van de vijver, was het resultaat niet bevredigend.

Afgesproken werd met de eigenaar dat deze het niveau in de vijver zou laten zakken, doormiddel van wegpompen van water.

Twee weken later was het zo ver. Op zondag 18 november stonden de vrijwilligers van “De Voorn” weer paraat (waarschijnlijk voor de knakworsten).het water niveau was ruim anderhalve meter lager. Naar wederom 3 trekken met het net kwamen de overgebleven vissen eruit. Wat werd er zoal gevangen in de vijver. De eigenaar, zelf een verwoed sportvisser had zo nu en dan eens een visje in zijn vijver uitgezet.

Karper…………..72 stuks zwaarste 15 POND
Snoek……………11 stuks waarvan een exemplaar van 1 meter
Snoekbaars……..1 stuks
Baars………………1 stuks
Roofblei…………..5 stuks
Voorn………………Div..
Waterschildpad…..4 stuks

De vissen zijn naar de Kasteelsche Hof in de Ooij overgebracht, waar ze zeker even zullen moeten wennen aan hun nieuwe leefomgeving, maar dit zal zeker ook voor de eigenaar gelden als deze in januari zijn nieuwe woning betrekt.


klik hier Foto’s vissen verhuizen ook.18-11- 2007