Schippers en vissers blij met rem op kribverlaging

14mgyno
Rijkswaterstaat geeft op borden uitleg over de kribverlaging. foto
NIJMEGEN – Het nieuws dat de verlaging van 140 kribben tussen Millingen en Nijmegen niet doorgaat, is enthousiast ontvangen door schippersvereniging Schuttevaer en de Nijmeegse hengelsportvereniging De Voorn.

Regioco√ɬ∂rdinator Gerard Valk van Schuttevaer: “We juichen het toe vanwege de veiligheid. De verlaagde kribben zie je niet en dat levert voor de beroepsvaart maar vooral voor de recreatievaart gevaar op.”

Voor hengelsportvereniging De Voorn snijdt het mes aan twee kanten, vertelt Wim Jacobs. “We zijn hartstikke blij.” Door de verlaging ontstaat tussen de kribben stroming. Het is daardoor niet mogelijk met een vaste hengel en een dobbertje te vissen. “En vooral oude hengelaars hebben niet de kracht voor een werphengel.”

Bovendien groeit het aantal leden van de vereniging, die de visrechten in de Ooij pacht, voor het eerst in drie jaar. “We hebben nu al 60 tot 70 leden uit Maas en Waal erbij omdat daar de kribben wel zijn verlaagd. Ik verwacht dat dat aantal verder toeneemt als het visseizoen begint

Lees meer op gelderlander