Dagje vissen mét vergunning en toch op de bon

2ed8fnn
Een dagje vissen, met zijn nieuwe hengel, draaide voor de 12-jarige Ramon uit op een bon. De enthousiaste hengelaar had zijn vergunning keurig bij zich toen hij door agenten werd aangesproken in het Henri Dunantpark in Eindhoven. Een ding ontbrak, en dat kwam Ramon duur te staan.
Hij miste namelijk een papiertje waarop de toegestane visplekken stonden. Hoewel Ramons opa, die met de auto even bij zijn kleinzoon en diens verjaardagscadeau kwam kijken, het bewuste velletje papier best op had kunnen halen, schreef de ijverige agent toch een bekeuring uit.

Frans van den Boom was daarom ‘best een beetje boos’, toen hij zag dat Ramon op de bon werd geslingerd. ‘Ik wist dat hij met vriendjes aan het vissen was’, vertelt opa tegen Omroep Brabant. ‘Toevallig ging ik even kijken. En toen stonden er twee jonge agentes bij de kinderen.’

‘Ik kon het zo ophalen’
Gevraagd naar de vergunningen bleek alleen Ramon die bij zich te hebben. De vriendjes beiden niet. Wegens het ontbreken van het papiertje met goedgekeurde visplekken kreeg juist Ramon de boete. ‘Ik kon het zo ophalen’, zegt opa Frans. De andere vissertjes kwamen eraf met een waarschuwing.

‘Belachelijk’, vindt Ramon. ‘Die agente wist niet eens hoe deze straat heet, ook met de lijst had ze niet geweten of ik hier wel of niet mocht vissen.’ Grootvader Van den Boom liet het er niet bij zitten, en deed zijn beklag bij de politie. Met succes! Ramons bekeuring belandde in de vuilnisbak.