Controleurs opgepast

14vsbhs

Gelukkig zijn het uitzonderingssituaties maar als controleur kan je een keer tegen de verkeerde aanlopen en kan het zelfs zijn dat er klappen vallen. Dit overkwam vorige week een controleur die bij de confrontatie onder andere zijn bril verloor.
De dader is gelukkig gearresteerd zodat een schadeclaim kan worden ingesteld die hopelijk door de strafrechter zal worden toegewezen bij het opleggen van een passende straf.

Het voorval laat zien dat het wel zo veilig is om als controleur met zijn tweeen op pad te gaan. Met zijn tweeen straalt u meer overwicht uit en staat u ook letterlijk sterker. Bovendien heeft u dan meer mogelijkheden om contact op te nemen met de bijzonder opsporingsambtenaar (BOA) of de politie. Uiteraard geldt ook als u met zijn tweeen bent het motto veiligheid voor alles. Wij adviseren controleurs dan ook dat als dat ook maar even mogelijk is, in dit soort situaties liever weg te gaan en een confrontatie vermijden. Vervolgens kunt u dan contact opnemen met de BOA of de politie.

(NB: de controleur op de foto is niet degene die is mishandeld).