Barbeelwedstrijd op 20 september

2j2cett
Net als vorig jaar organiseert de Hengelsportfederatie Midden Nederland samen met Sportvisserij Nederland een barbeelwedstrijd. Op zondag 20 september 2009 wordt de tweede editie van deze sportieve visstandbemonstering gehouden langs de oevers van de Waal.

Inschrijven voor deze wedstrijd kan vanaf maandag 20 juli op de website van Sportvisserij Nederland. Naar aanleiding van de enquete die onder de deelnemers van vorig jaar is gehouden zijn er een paar dingen veranderd in de opzet. Zo is het dit jaar een koppelwedstrijd. Iedereen mag dus met zijn eigen vismaat op een krib. Wie zich als ‘losse deelnemer’ aanmeldt wordt door middel van loting aan een andere deelnemer gekoppeld.

Ook gaat de wedstrijd iets eerder van start, om iets gunstiger uit te komen qua aastijden. Om 08:30 uur luidt het startsignaal al, dus wie van ver komt moet heel vroeg uit de veren. Op dit moment wordt nog hard gewerkt om het wedstrijdparcours vast te stellen. Vast staat in ieder geval dat er dit jaar twee vakken zullen zijn in plaats van drie, om de reisafstand wat eerlijker te verdelen.