Vier Duitsers aangehouden voor visstroperij

In de nacht van dinsdag 29 juli op woensdag 30 juli heeft het Visstroperijteam Friesland op het Koevordermeer vier mannen aangehouden voor visstroperij.

De groep Duitsers viste in de nachtelijke uren met hengels en illegale netvoorzieningen. De verdachten zijn op het politiebureau gehoord en voorgeleid aan de officier van justitie, waarna ze met een proces verbaal zijn heengezonden. Een sleepnet en 70 meter staand want is door het visstroperijteam in beslag genomen.

Vanwege de omvang van de visstroperij in de Friese wateren en meren is het Visstroperijteam Friesland al enige jaren actief. Het team is samengesteld uit medewerkers van de Algemene Inspectiedienst (AID), de politie Friesland, het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) en het Openbaar Ministerie. Met deze structurele en forse aanpak van de visstroperij in Friesland wordt geprobeerd de stroperij flink terug te dringen en te ontmoedigen.

Illegaal vistuig en gebruikte vaar- en voertuigen worden altijd in beslag genomen. Overtredingen kunnen uiteindelijk leiden tot boetes die oplopen tot € 16.750. De illegale activiteiten van de visstropers veroorzaken veel schade aan visbestand, natuur en milieu in de Friese wateren.