Redelijke vangsten ondanks lage waterstand tijdens jeugdviswedstrijden NHV De Voorn

Jaarlijks organiseert NHV De Voorn uit Nijmegen een wedstrijd sportvissen voor de jeugd die bestaat uit enkele avonden waarbij tuigjes gemaakt worden en uit enkele praktijkavonden langs de waterkant.Door de lage waterstand in de Waal en de geringe hoeveelheid regen die er de laatste maanden gevallen is, staan ook de wateren in de Ooij-polder extreem laag. De laatste wedstrijd werd op dinsdagavond 14 juni vervist in een water achter de Sprong in het dorpje Ooij.
Er stond nauwelijks nog 20 centimeter water in de Eendenkolk.
Er werd door de jeugd enthousiast gevist, helaas waren er – om onduidelijke redenen – minder deelnemers dan in 2010. Door de lage waterstand kon je nu ook voor de rietkanten gaan zitten.
De kinderen werden voorzien van frisdrank op deze warme avond. De gevangen vis, hoofdzakelijk giebel en blankvoorn, werd in emmers water bewaard. Na afloop werden de vangsten gewogen en weer teruggezet. De vangsten vielen zeker niet tegen. Sommige vangsten lagen qua gewicht dicht bij elkaar, er waren maar een of twee kinderen zonder vis. Mooie blankvoorns van ondiep water.
De vis werd na de weging weer snel teruggezet. Het laatste nummer leverde ook nog een mooi gewicht op. De uitslag van deze wedstrijd en van alle wedstrijden samen wordt uitgerekend door Win Jacobs en fotograaf Marcel Vink. De jeugdige wedstrijdvissers mochten zelf een prijsje uitkiezen.

De dames deden het prima op deze laatste avond:
1e prijs: Dana Willlems 1050 gram
2e prijs: marcel versteeg 960 gram
3e prijs: luuk slootweg 580 gram
4e prijs: Julika Ten Haaf 440 gram
5e prijs: Luuk Ten Haaf 380 gram

In het algemeen klassement:

De wisselbeker mag weer voor een jaar op de kast staan bij algeheel winnaar Luuk Slootweg, hij ving in totaal 1420 gram.

Op plaats 1 kwam Dana Willemsen (totaal 1050 gram) en op plaats 2 Marcel Versteeg met 960 luuk slootweg 3 met 580gram.