Nachtvissen met plu en tent

2qbgbhu
De visput van hengelsportvereniging De Waalkanters in Druten. Dit is een van de nachtvislocaties in de gemeente. En bij deze vereniging is ook een speciale nachtvispas te koop. foto Jan Rikken
DRUTEN – Een grote paraplu of een eenvoudig tentje ter bescherming tegen wind, regen of kou.
Voor nachtvissers geen ongekende luxe. Een dergelijk kampeermiddel mag volgens het kampeerbeleid van de gemeente Druten echter alleen gebruikt worden op de camping.

Nu het nachtvisseizoen weer is aangebroken hebben burgemeester en wethouders van Druten besloten de hengelaars tegemoet te komen. Nachtvissen is in de zomerperiode (1 juni tot en met 31 augustus) wettelijk toegestaan mits de eigenaar van het viswater daar schriftelijk toestemming voor heeft verleend.

Om te voorkomen dat de hengelaars in overtreding zijn met de kampeerregel, heeft de gemeente op verzoek van Hengelsportvereniging De Uiver zeven locaties aangewezen waar een paraplu of tentje opgezet mag worden tijdens het nachtvissen.

De ‘kampeervissers’ kunnen terecht op een strook van 5 meter langs de oever van de Trio Plassen, het Drutens Bosje, ’t Zeeltje, de Poolakker, de Uivermeertjes, ’t Goor en het gedeelte langs de Waal tussen krib 900.2 en krib 900.8, met uitzondering van de kribben zelf. Het kamperen op deze locaties is alleen toegestaan indien de visser in het bezit is van een geldige vispas en een nachtvispas, benadrukt de gemeente.

Tevens is altijd toestemming nodig van de eigenaar van het viswater of de gronden waarop gekampeerd wordt.

De speciale nachtvispas is te krijgen bij lokale hengelsportverenigingen als De Waalkanters in Druten, ’t Goor in Horssen, De Duijkelaar in Puiflijk, ’t Lauwke in Afferden en Hengelsportvereniging Deest.

De paraplu in regenboogkleuren of het felblauwe tentje kan overigens thuisblijven; het kampeermiddel moet namelijk een neutrale groene, bruine of camouflagekleur hebben.