Koningswedstrijd in Kronenburgerpark Nijmegen

2r4nda8
Zie foto’s: Marcel Vink.

Traditioneel (46ste keer) wordt op zondag bij aanvang van de zomerfeesten te Nijmegen, het visconcours(Koningswedstrijd) voor 60 plussers in het Kronenburgerpark gehouden.

Voor het evenement hadden zich maar liefst 20 deelnemers ingeschreven. Er mag gehengeld worden met een hengel en de target vis is voornamelijk karper. Normaal gesproken mag er in deze vijver niet gehengeld worden, dus de karpertjes zijn behoorlijk gretig en vrij van dressuur. De voorspellingen van het weer waren niet zo gunstig, maar het viel allemaal wel mee zodat om 10.00 het signaal “ingooien” over het park klonk.
Al spoedig bleek dat menig karpertje de vers geurende broodvlok niet kon weerstaan. De meeste deelnemers vissen met een vaste hengel en dat geeft een prachtig schouwspel voor alle toeschouwers die waren toegestroomd.

Helaas om ongeveer 11.45 kwamen de weervoorspellingen uit, hier en daar klapte al een paraplu dubbel van de hevige wind, welke waarschijnlijk de voorbode was voor een fikse bui. De toeschouwers zagen de bui al hangen en namen snel de biezen. De deelnemers vouwden met hulp van omstanders snel hun spullen bij elkaar. Dit alles was reden voor de organisatie om de wedstrijd vroegtijdig af te blazen. Jammer, maar goed er was nog maar een kwartier te vissen. In café de Poort van Hees volgde daarna de prijsuitreiking en naar menig biertje genuttigd te hebben was iedereen de stress van het snelle inpakken al weer snel vergeten. In totaal is er ± 25 kg aan de kant gehaald door onze veteranen en dames.