Karper jeugddagen in Nijmegen

Karper jeugddagen in Nijmegen

Ben jij tussen de 14 en 18 jaar, dol op karpervissen of wil je hier meer over leren? Kom dan op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus naar de vijvers bij de Winkelsteegseweg in Nijmegen. De Federatie organiseert samen met de SKP Nijmegen een tweedaags jeugdevenement over karpervissen. Dit evenement bestaat uit een koppelwedstrijd en vervolgens een open karperdag.
Jeugd koppelwedstrijd
De eerste dag en nacht staan in het kader van een karper koppelwedstrijd. Wij vragen de geïnteresseerden om zich als koppel aan te melden. Wegens beperkte ruimte mag er met twee hengels per stek worden gevist. Dit betekent dat er met 1 hengel per persoon wordt gevist.

Hoewel het viswater niet super groot is hebben we dit water uitgekozen vanwege het fraaie karper bestand. Wij zijn niet verbaast als iedereen één (of meerdere) karper(s) vangt.

Hoewel wij benadrukken dat de gezelligheid belangrijker is dan het wedstrijd element zijn er mooie prijzen te winnen voor de koppels die de meeste kilo’s karper vangen. Daarnaast is er een prijs voor de persoon (individuele prijs) die de grootste karper vangt.

1ste prijs 2x 75 euro waardebonnen van hengelsportzaak
2de prijs 2x 50 euro waardebonnen van hengelsportzaak
3de prijs 2x 25 euro waardebonnen van hengelsportzaak

Grootste karper (individuele prijs) 1x 50 euro waardebonnen van hengelsportzaak

Iedereen die zich aanmeldt ontvangt bij aanvang een goodiebag die gevuld is met allerlei mooie karper gadgets. Daarnaast zorgen wij voor avond eten en een ontbijt.

Voor inschrijving en voorwaarden ga naar http://www.hfmiddennederland.nl/actueel/11713/karper-jeugddagen-in-nijmegen.html

Open dag karpervissen voor de jeugd
Op zaterdag worden er verschillende workshops opgezet waar de jeugd allerlei verschillende technieken kunnen leren die zij later kunnen toepassen voor hun eigen karper visserij.

Boilies maken – Hoe wordt het meest gebruikte karper aas gemaakt? Kies een aantal ingrediënten uit en maak je eigen boilies!

Rigs knopen – Volgens velen is de onderlijn een belangrijk onderdeel van het karpervissen. De onderlijn bij het karpervissen wordt een rig genoemd. Kom je eigen rig knopen.

Werptechniek oefenen – Karpers gedijen het liefst tussen de lelies of langs die overhangende takken. Hoe krijg ik mijn montage op de juiste plek geworpen? We gaan dit samen met jullie oefenen. Er zijn zelfs mooie prijsjes te winnen voor de echte precisie werpers.

Penvissen – Het vissen op karper met een dobber (pen). Een zeer effectieve manier van karpervissen als het op de juiste wijze wordt gedaan. Leer onder begeleiding de basiselementen van het penvissen op karper.

Method feeder – Het vissen met een method feeder is een zeer effectieve en veelgebruikte manier van karpervissen dat door wedstrijdvissers veel wordt gedaan. Pak één van onze feeder hengels en probeer zelf een karper te vangen.

Vaste stok vissen – Ook aan de niet karpervisser is gedacht. Pak een vaste hengel en probeer een voorn of een brasem te vangen. Raadpleeg de VISmeester voor tips en trucs.

Verder kun je meedoen met een loterij. Er is een goed gevulde prijzentafel aanwezig.

Voor de open karperdag op 26 augustus is aanmelden niet nodig. Deelname is gratis en het is niet nodig om eigen materialen mee te nemen. Workshops worden aangeboden vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur. Er wordt gevist bij de vijvers aan de Winkelsteegseweg 217, 6534 AP in Nijmegen.


Deze e-mail is verzonden vanuit het contactformulier op Edel Karperteam Nijmegen https://www.edelkarperteamnijmegen.nl/wordpress

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *