Jeugdinstructie-avond in de Sprong te Ooij.

Ooij (11-03-08) Dinsdagavond 11 maart vond er weer een jeugdinstructie-avond Karper vissen plaats in de Sprong te Ooij.

Deze avonden worden georganiseerd door HSV De Voorn in samenwerking met de KSN regio Nijmegen (Karper Studie Groep Nederland, regio Nijmegen).

De 20 kinderen kregen als opwarmertje een korte film over het afvissen door HSV De Voorn van een vijver in Heumen te zien.
Daarna sprak Willem Peters namens de KSN de jeugd toe over hoe om te gaan met de gevangen vissen, de natuur en met elkaar aan de waterkant.

Vervolgens werden fragmenten getoond van de DVD “Verantwoord vissen op karper” die na de Visma gratis bij de betere hengelsportwinkels verkrijgbaar is. Op deze dvd wordt uitleg gegeven over hoe je het beste kunt vissen en leer je hoe je de vis geheel ongeschonden en op een verantwoorde manier na de vangst kunt terugzetten.

Tot slot werden, onder vakkundige begeleiding van de KSN, de nodige onderlijntjes geknoopt. Deze mochten uiteraard door de jeugd meegenomen worden naar huis, zodat ze straks aan de waterkant uitgeprobeerd kunnen worden.

HSV De Voorn en KSN Regio Nijmegen willen alle vrijwilligers bedanken. Speciale dank gaat uit naar Rob Delgijer voor het beschikbaar stellen van de audiovisuele apparatuur en Joop Pastoors voor het schenken van het materiaal voor de onderlijnen.


HSV De Voorn.
KarperStudieGroep Nederland (KSN)