De Voorn verijdelt grove visstroopactie

OOIJ – Leden van Visvereniging De Voorn hebben afgelopen zaterdag op het laatste nippertje een grove visstroopactie weten te voorkomen.
Twee Duitse vissers ontdekten zaterdagochtend vroeg een kleefnet in de monding van de Bisonbaai. Onderzoek wees uit dat het ging om een net van tachtig meter waarmee alle vis in de relatief smalle en lage verbinding naar de baai werd afgesloten. Vrijwilligers hebben onder leiding van voorzitter Frans van Kuppeveld het grootste deel van de vis levend uit het net weten te redden. Van Kuppeveld schat dat de stropers een buit van zo’n 350 pond vis in het net hadden zitten. Brasem, winde, koolblei, roofblei, voorn, snoekbaars en karper zaten met hun kieuwen klem in het net. Tot Van Kuppevelds vreugde ging de politie Groesbeek meteen op onderzoek uit en ondervroeg vissers in de omgeving.

Van Kuppeveld: “Het is niet voor het eerst dat hier gestroopt wordt. Maar dit is wel heel grof geschut. Gelukkig waren we er op tijd bij. Ik werd zaterdag om half zeven ’s ochtends gebeld. We zijn ervan overtuigd dat de stropers hun buit op de Duitse markt hadden willen afzetten.” Van Kuppeveld heeft zijn vermoedens in welke hoek de stropers gezocht moeten worden. “We controleren zeer regelmatig. Vooral hier in dit gebied komen stropers nogal eens van over de grens om hier snel hun slag te slaan. Gelukkig waren we hen dit keer voor.”

rn