Bonnen bij visserijcontroles

WEURT/ALPHEN De politieteams van Beuningen en Dukenburg hebben zaterdag visserijcontroles uitgevoerd in Beuningen, Weurt, Wamel en Alphen.


Bij de Duivelskolk in Weurt werd proces-verbaal opgemaakt voor het vissen met verboden aas. Tijdens controle van de persoonsgegevens van de betrokkene bleek dat de man nog een boete had openstaan. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Vier vissers bleken bij het water overnacht te hebben. Nachtvissen is in deze omgeving niet toegestaan.

In Alphen werd proces-verbaal opgemaakt tegen een 13-jarige jongen wegens vissen zonder vispas.
Tijdens de controle werd ook gelet op andere milieudelicten. In een weiland in Wamel zagen de agenten dat een man snoeihout aan het verbranden was. Na controle bleek dat de man hiervoor geen vergunning had. Proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. Bij de Dijk in Beuningen werd proces-verbaal opgemaakt voor het stoken van een open vuur.

De politie zal de komende maanden vaker controleren. De controles zijn vooral gericht op het hebben van de juiste papieren om te mogen vissen in de binnenwateren. Ook wordt gelet op het soort aas, het aantal hengels, verboden vistuig en nachtvisserij.
bron:teletex