Barbeelwedstrijd Waal 1 juni 2008 donderdag, 05 juni 2008

Sportvisserij Nederland en Hengelsportfederatie Midden Nederland organiseerden op 1 juni 2008 een barbeelwedstrijd op de Waal. Een verslag vanĀ een van de deelnemers: Steve.

Ik heb afgelopen zondag erg naar mijn zin gehad, en het was echt keigezellig!! Ik was al heel vroeg samen met lieve vrouwtje Sylvia in Herberg de Engel aangekomen, Sportvisserij Nederland was al druk bezig om de prijzen uit te pakken, ik heb nog ff geholpen met tafels te verschuiven..Met een bak koffie in de hand liep ik het terras op om van het schitterende uitzicht te genieten..Ik keek naar beneden en zag een prachtig stuk natuurwater. Plompenbladeren frisgroen parallelgroeiend met de oever.Strakke rietkragen met groepjes Lisdodden en meerkoetjes die druk heen en weer zwemmen. Sylvia heeft met een zakdoek het kwijl van mijn mondhoek moeten vegen..Sylvia vroeg heel gemeen: ‘Heb je zin om te vissen schat?’ Ik keek haar alleen maar aan en ze moest al lachen Achter me wordt het gemompel van de steeds meer arriverende sportvissers steeds luider.. In de zaal van de Herberg de Engel werden alle regels duidelijk aan de sportvissers uitgelegd, de hoofdcontroleurs werden ook aan de deelnemers voorgesteld, toen het mijn beurt was werd ik alleen bij mijn voornaam genoemd, zou dit toch met mijn moeilijke achternaam te maken hebben? Ik gniffelde en stak mijn hand op.. Nadat iedere sportvisser zijn schriftelijke info (traject, kribnummer, deelnemernummer en routebeschrijving), registratieformulier en meetplank had ontvangen van de wedstrijdleiding, konden we met z’n allen gereed maken om
te vertrekken.

De te bevissen trajecten werden heel duidelijk door vlaggen van Sportvisserij Nederland aangegeven, De wedstrijdleiding heeft gekozen voor zichtbaarheid van de stekken door de vlaggen niet langs de weg te plaatsen maar op de de oevers langs de rivier de Waal.. De vissers weten precies waar ze naar toe moeten lopen omdat ze alle informatie op een A 4’tje hebben, de kribnummers staan heel duidelijk op de plattegrondfoto aangegeven. Elk krib is voorzien van een uit de kluiten gewassen tentharing met deelnemernummers en kribnummer..Als ik op mijn horloge kijk zie ik ook dat de meeste vissers
al standby staan om te gaan vissen op de steeds meer in onze rivieren voorkomende Barbeel..


Lees verder