Auto met een vislucht Herxen (Overijssel),

Bij controle op een auto die met defecte verlichting op de Rijksstraatweg reed in Herxen (Overijssel),
is gisteren 327 kilo vis gevonden. Terwijl politiemedewerkers de auto controleerden vanwege het kapotte licht, roken ze een sterke vislucht.

De sterke geur was voor hen genoeg reden om het voertuig grondig te onderzoeken. De politie vond onder meer brasems, karpers en visgerei.

De inzittenden van de auto, twee Duitsers, werden aangehouden op verdenking van visstroperij. Ze hadden geen vergunning om de vis te mogen vangen. Na verhoor en na het opmaken van een proces-verbaal zijn ze weer op vrije voeten gesteld. Het Openbaar Ministerie beslist verder over de zaak.

Visstroperij is het vissen met professionele vistuigen zonder daarbij het in bezit te zijn van een schriftelijke toestemming van de visrechthebbende op het water. Dit betekent dat vissen zonder vergunning visstroperij is. Illegale visserij is schadelijk voor het milieu, voor de natuur en voor de mens. Watergebieden raken beschadigd, het evenwicht van de visstand wordt verstoord en de diversiteit in wateren en plassen wordt aangetast.